O boală misterioasă a început să ucidă copii în nordul Indiei

boala-dengue

foto: gandul.ro

În ultima săptămână, o boală misterioasă a început să ucidă copii în nordul Indiei. Mulți dintre ei s-au plâns de dureri articulare, dureri de cap, deshidratare și greață. În unele cazuri, au fost semnalate erupții cutanate pe picioare și brațe.

Cel puțin 50 de persoane, în majoritate copii, au murit din cauza febrei, iar câteva sute au fost internate în spitale, în șase districte din partea de est a statului. Niciunul dintre morți nu avea Covid-19, relatează BBC.

Medicii din cele mai afectate districte – Agra, Mathura, Mainpuri, Etah, Kasganj și Firozabad – cred că dengue, o infecție virală transmisă de țânțari, ar putea fi principala cauză a deceselor.

Mulți dintre pacienți au fost duși la spital cu număr mic de trombocite – o componentă a sângelui care ajută la formarea cheagurilor – caracteristica unei forme severe de dengue.

„Pacienții din spitale, în special copiii, mor foarte repede”, spune dr. Neeta Kulshrestha, cel mai înalt oficial din Sănătate din districtul Firozabad, unde 40 de persoane, inclusiv 32 de copii, au murit în ultima săptămână.

Ce este boala Dengue?

Este o afecțiune asemănătoare gripei, care se poate transmite prin mușcătura țânțarului Aedes. Este foarte răspândită în regiunile tropicale și subtropicale, ca urmare a creșterii turismului incidența acesteia a crescut semnificativ.

Persoanele cu risc sunt copii, vârstnici, persoanele cu imunitatea scăzută şi cele care călătoresc în zonele tropicale şi subtropicale endemice.

Cum se manifestă boala Dengue?

Exit mobile version