Numărul de cazuri continuă să crească în Sydney, în ciuda a două luni de lockdown

Sydney

foto: forbes.com

Cel mai populat stat australian, New South Wales, a raportat miercuri un număr record de noi cazuri Covid-19. Situația din Sydney scapă de sub control în ciuda celor peste două luni de lockdown, potrivit site-ului forbes.com.

New South Wales (NSW), a raportat miercuri 919 noi cazuri de Covid-19, un număr mai mare decât recordul național australian de 891 de cazuri care a fost stabilit marți.

Intensitatea focarului, care este centrată în jurul orașului Sydney și a zonelor înconjurătoare, a pus sub presiune sistemul de sănătate al orașului, a raportat Reuters.

Potrivit Sydney Morning Herald , 645 de persoane au fost spitalizate cu Covid-19, 113 persoane fiind internate la terapie intensivă – majoritatea fiind nevaccinate.

Premierul NSW Gladys Berejiklian intenționează să anunțe libertăți suplimentare pentru persoanele care sunt complet vaccinate la sfârșitul acestei săptămâni.

Ofițerul-șef al statului, Kerry Chant, a declarat că vaccinarea grupei de vârstă 16-39 este singurul lucru care va „rupe lanțul de transmitere”.

32,95%, acesta este procentul total de rezidenți din New South Wales care au fost complet vaccinați împotriva Covid-19

Australia, luptând pentru a controla un al patrulea val al coronavirusului, a blocat mai mult de jumătate din populația sa de 25 de milioane, inclusiv cele mai mari orașe ale sale, Sydney și Melbourne.

Exit mobile version