Numărul cazurilor de COVID s-a dublat într-o săptămână! Alexandru Rafila, anunț important despre mască

Alexandru-Rafila

foto romaniatv.net

Numărul infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 crește alarmant în România. Autoritățile vorbesc deja cifre de până în 10.000 de noi cazuri, înregistrate în ultima săptămână. Vorbim, practic, despre o dublare a numărului de infectări, de la o săptămână la alta, lucru recunoscut chiar de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. În aceste condițiile în care cifrele se mențin, specialiștii recomandă din nou portul măștii la interior. 

Purtarea măștii de protecție în interiorul unităților medicale este inclusă în legislația privitoare la protecția pacienților în spitale. De aceea, Alexandru Rafila i-a informat pe reprezentanții Direcțiilor de Sănătate că trebuie să aplice prevederea, scrie Mediafax

În perioada următoare vor fi informați despre acest lucru și managerii spitalelor din țară.

Valul 6 COVID-19 în România! Rafila: ”Creștere de 80%!”

Numărul cazurilor de infectări COVID-19 a crescut alarmant în ultima perioadă. Medicii au avertizat încă de săptămâna trecută că ne vom confrunta cu un nou val mai devreme decât era așteptat.

În ultima săptămână s-au înregistrat aproape 8.000 de cazuri, mai exact 7.726 de cazuri. Un procent important, 1.307 cazuri din aceste 7.726 sunt pacienți reinfectați, care au trecut prin boală în ultimele 90 de zile. 

În unitățile sanitare de profil numărul de persoane infectate este de 922 în toată țara. La ATI sunt internate 52 de persoane, dintre care jumătate sunt nevaccinate și jumătate sunt vaccinate. 25 sunt nevaccinate, deci o proporție apropiată cu cea de acoperire vaccinală din țara noastră. 

Exit mobile version