Noua tulpină de coronavirus se răspândește rapid. Experți intensifică apelurile pentru reintroducerea măștilor

Covid

foto: money.ro

O nouă variantă de Covid, denumită BA.6 va apărea în SUA. Descoperirea a condus la discuții despre reintroducerea măștilor, ar putea fi deja prezentă în SUA.

Experții își exprimă deja îngrijorările cu privire la posibila apariție în SUA a noii variații mutante de Covid, BA.6. În același timp, în presă crește dezbaterea privind purtarea măștilor, informează evz.ro.

Tulpina mutantă de Covid, denumită BA.6, a fost identificată până acum în Israel și Danemarca. Cu toate acestea, un număr de experți cred că în curând va apărea în teste efectuate în Statele Unite ale Americii.

În SUA, testele obișnuite cu prelevarea prin tampon nazal nu mai sunt la fel de frecvente. Și doar o mică parte din cazurile pozitive sunt examinate ulterior pentru a identifica variația specifică de Covid care cauzează infecția. Ca urmare, poate dura destul de mult până când noile tulpini ale virusului sunt descoperite.

Impactul potențial asupra imunității a noii variante Covid

Există o posibilitate ca noua variantă să slăbească eficacitatea vaccinurilor dacă s-a transformat semnificativ față de tulpina Omicron-mamă. Cu toate acestea, mulți experți cred că, indiferent de noua variație, vaccinurile și infecția anterioară pot oferi încă un anumit nivel de protecție.

În acest moment nu există informații disponibile cu privire la dacă această tulpină este mai predispusă la cauzarea de spitalizări sau decese în comparație cu variațiile anterioare.

Bilanț COVID. Numărul cazurilor a crescut

Bilanț COVID. În perioada 07-13 august 2023 au fost înregistrate 1054 de cazuri noi de coronavirus, potrivit bilanțului anunțat marți de Ministerul Sănătății.

Incidența înregistrată la 14 zile este de 0.07 distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 44 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 299. De asemenea, la ATI, sunt internate 32 persoane. Dintre cei 37 pacienți internați la ATI, 23 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați în prezent, 30 sunt minori, 28 find internați în secții ATI.

Până astăzi, 68.262 persoane diagnosticate cu infecție cu Sars-CoV-2 au decedat. În intervalul 07.08.2023 (10:00)-13.08.2023 (10:00) au fost raportate de către INSP 3 decese (2 bărbați și 1 femeie).

Exit mobile version