Noua listă a statelor considerate cu risc epidemiologic a intrat în vigoare

Covid

foto: money.ro

Noua listă a statelor considerate cu risc epidemiologic a intrat în vigoare de la miezul nopţii, după ce a fost aprobată, joi, de Comitetul Naţiomal pentru Situaţii de Urgenţă.

Multe dintre destinaţiile preferate de români au intrat pe lista roşie, ca urmare a creşterii incidenţei cazurilor de Covid-19.

Lista a fost actualizată și cuprinde 43 de țări încadrate în categoria roșie, 23 în cea galbenă și 148 de țări verzi.

Franța a intrat pe lista roșie

Franța a intrat pe lista roșie, de pe cea galbenă, cu o incidență de 4,1 și se alătura altor țări din Europa precum Spania, cu o incidență de 7,2 sau Portugalia cu 3,8.

Cipru are o incidență de 12,4 și este a cincea țară de pe listă la numărul de infectări. Cei care călătoresc în astfel de țări trebuie să știe ca dacă sunt vaccinați sunt exceptați de la carantină.

Copiii sub 6 ani nu intră în carantină, nici cei care au vârste cuprinse între 6 și 16 ani dacă au un test PCR realizat cu 72 de ore înainte de intrarea în țară.

Pe lista galbenă a intrat Turcia, de pe cea verde, cu o incidență de 2,4. Pe listă se mai află Belgia, Israel, Statele Unite și Luxemburg. Cei care călătoresc din aceste țări sunt scutiți de la carantină dacă sunt vaccinați sau au un test negativ PCR realizat cu 72 de ore înainte.

Exit mobile version