Noile restricții pentru limitarea răspândirii COVID-19 au fost aprobate și vor intra în vigoare începând de luni

certificat-verde

foto evz.ro

Noile restricții pentru limitarea răspândirii COVID-19 au fost aprobate vineri de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și vor intra în vigoare începând de luni, 25 octombrie.

Potrivit documentului CNSU, accesul în anumite locații va fi restricționat complet persoanelor nevaccinate.

Persoanele care nu au un certificat verde nu vor putea intra în malluri, însă vor avea acces în magazinele și hipermarketurile, care nu se află în incinta acestora. Persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală pot merge la farmacii, târguri sau piețe, fără să prezinte certificatul.

Circulația în intervalul orar 22.00 – 5.00 va fi interzisă persoanelor fără certificat verde, cu câteva excepții. Acestea se vor putea deplasa în acest interval orar pentru a merge la muncă sau în cazul unei urgențe, medicală sau de altă natură, pe baza unei declarații pe proprie răspundere, a unei adeverințe de la angajator sau a legitimației de serviciu.

Deplasarea pe timp de noapte mai este permisă în cazul în care persoana respectivă vrea să se vaccineze, la un centru non-stop. Testul negativ nu este luat în considerare în ceea ce privește deplasarea pe timpul nopții.

Persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală vor avea acces în lăcașele de cult, atât timp cât poartă mască și respectă distanțarea fizică.

Accesul în intituțiile publice să se facă doar pe baza ceritifcatului verde, iar cei care nu posedă un astfel de ceritificat să apeleze la rezolvarea problemelor online sau să fie primiți la un ghișeu în aer liber.

Atât pentru vaccinați, cât și pentru nevaccinați este obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise și închise.

Organizarea de evenimente sportive cu spectatori și a altor evenimente private, cum sunt nunțile, botezurile sau petrecerile în club sunt interzise pe o perioadă de 30 de zile, chiar și pentru cei vaccinați.







Exit mobile version