Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a cerut o centralizare a numărului de paturi la nivel județean

ioana-mihaila

foto: bzi.ro

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a cerut o centralizare a numărului de paturi la nivel județean, ce pot fi alocate îngrijirii pacienților pediatrici, inclusiv pentru ATI pediatrie, având în vedere faptul că tulpina Delta a noului coronavirus afectează în număr mai mare copiii și populația tânără, comparativ cu variantele anterioare, potrivit unui comunicat de presă.

Ministrul Sănătății a organizat în 17 și 18 august a.c., alături de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, videoconferințe cu directorii direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a Municipiului București și cu managerii unităților sanitare implicate în acordarea asistenței medicale pacienților infectați cu SARS-CoV-2, în vederea pregătirii spitalelor pentru creșterea incidenței cazurilor de pacienți COVID-19.

Ministrul a cerut să se verifice, în unitățile sanitare, dacă există un stoc adecvat de materiale și echipamente de protecție și dacă aparatura funcționează în parametri optimi. A fost cerută și o evidență a medicilor ATI și a medicilor rezidenți care pot fi detașați către alte unități sanitare, dacă va fi nevoie.

Octavian Jurma: „Valul 4 va ajunge minim la nivelul valului 3”

Creşterea accelerată a cazurilor noi de pacienţi infectaţi şi internaţi cu COVID-19 la ATI l-a determinat pe epidemiologul Octavian Jurma să avertizeze faptul că „valul 4 a debutat deja de 4 săptămâni şi că acceleraţia a atins cele mai mari valori înregistrate până acum în pandemie”.

„Am intrat în a 5-a săptămână de creştere accelerată şi creşterea cazurilor noi începe să fie urmată de creşterea internărilor în spitale, a internărilor la AŢI şi a deceselor.

Diferenţa dintre o creşterea liniara a numărului de cazuri (cum pretind unii politicieni) că avem în România şi o creştere accelerată e mai greu de depistat pe curba oficială a cazurilor noi.

Valul Delta-4 a început deja să bată recordurile absolute a pandemiei de până acum„,

a declarat epidemiologul Octavian Jurma.
Exit mobile version