Ministrul Cseke Attila: Suntem într-o criză majoră!

terapie intensiva

terapie intensiva

Ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila, consideră că România se află într-o situație de „criză majoră” din cauza valului 4 al pandemiei de COVID-19, dar spune că încă mai sunt soluții la îndemâna autorităților pentru a asigura asistență persoanelor aflate în stare critică.

Două sunt provocările majore zilnice, din punctul de vedere al Ministerului Sănătății – prima legată de paturi la ATI și a doua legată de necesarul de medicamente.

„În fiecare zi lucrăm la aceste chestiuni. Eu sper să nu ajungem la situația în care nu mai avem soluții. Astăzi avem soluții. Cred că și mâine și poimâine avem soluții, dar soluția trebuie să fie complementară cu soluția individului. Soluția fiecărui individ este aceea de vaccinare, de responsabilitate față de tine însuți și față de ceilalți”

a declarat Cseke Attila.

Aproape 1.000 de morți în trei zile

„Oricât de tineri suntem, oricât de bine suntem din punct de vedere al formei fizice, virusul nu alege după aceste criterii sau statut social. Acest virus chiar este ucigaș. Sunt aproape 1.000 de decese în trei zile.

Nu vreau să spun că este apocalipsă, că nu este, dar totuși suntem într-o criză majoră, în care toți trebuie să înțelegem că avem o anumită răspundere și trebuie să ne protejăm”,

a mai spus ministrul.
Exit mobile version