Măsurile pentru pregătirea valului 5. Rafila: Vrem să evităm un lockdown

alexandru-rafila-masuri-valul-5

foto: Hepta

Alexandru Rafila prezintă, miercuri, alături de directorul Institutului Național de Sănătate Publică Adriana Pistol, estimările specialiștilor în legătură cu valul 5 al pandemiei, dar și măsurile pe care Ministerul Sănătății le-a pregătit.

Ministrul Sănătății a vorbit și despre certificatul COVID-19, proiect abandonat în Coaliție după o discuție cu președintele Klaus Iohannis.

La rândul său, Adriana Pistol a explicat că adoptarea certificatului ar fi redus presiunea pe spitale în valul generat de varianta Omicron. „60% din populația vulnerabilă este nevaccinată”, spune directorul INSP.

„Noi ne-am aflat în cursul celui de al patrulea val într-o situație în care sistemul a fost depășit. Am avut cea mai mare mortalitate din UE, 3% dintre pacienții infectați au decedat și au fost afectate și persoanele cu alte patologii care au avut acces limitat la serivcii medicale. Ne dorim ca acest lucru să nu se mai întâmple. Nu avem decât măsurile așa numite de sănătate publice, care se referă la distanțare, utilizarea măștii, pe care le recomandăm. Trebuie să găsim o soluție să revitalizăm campania de vaccinare prin informații credibile și accesibile”,

a declarat Alexandru Rafila.

Măsuri anunțate de Alexandru Rafila pentru pregătirea valului 5

Recomandări pentru populație: 

Recomandări pentru angajatori:

Planul prezentat de ministrul Alexandru Rafila poate fi consultat AICI.

Exit mobile version