Jumătate din populația lumii ar putea ajunge să sufere de miopie

ochelari

Foto: School photo created by pch.vector – www.freepik.com

Jumătate din populația lumii ar putea ajunge să sufere de miopie până în 2050. Adică aproape 5 miliarde de oameni vor avea probleme de vedere. 

Este o cifră îngrijorătoare a Asociației Oftalmologilor, cifră care amenință să crească semnificativ, având în vedere creșterea timpului petrecut în fața ecranelor din cauza pandemiei.

Faptul că orele la școală s-au mutat în mediul online poate crește de până la 20 de ori timpul pe care copiii îl petreceau deja în fața ecranelor.

Specialiștii recomandă ca un copil să nu petreacă în fața ecranelor mai mult de 30 de minute pe zi, dacă are între un an și jumătate și doi ani.

Mușchii oculari care ne ajută să vedem în depărtare își pierd forța dacă nu sunt folosiți în mod regulat.

Știai că există exerciții yoga speciale pentru ochi?

Închide ochii și inspiră adânc pentru a te relaxa

Freacă-ți palmele cu putere până se încălzesc și apoi așază-le pe ochi

Simte căldura cum îți cuprinde ochii și relaxează mușchii oculari

Rămâi în această poziție până când toată căldura a fost absorbită de ochi

Păstrează ochii închiși și îndepărtează mâinile de la ochi

Repetă întregul proces de cel puțin 3 ori 2

Petrece cât mai mult timp afară

Activitățile în aer liber ajută nu doar la prevenirea miopiei, ci ajută la dezvoltarea armonioasă a copiilor. Fie că vorbim de plimbări lungi sau ore petrecute cu joaca, toate au un efect benefic asupra organismului celor mici, care pot fi astfel protejează și împotriva obezității, o altă amenințare a secolului tehnologic.

Miopia este o problemă reală, care amenință să afecteze jumătate din populația lumii în următorii ani, fapt care ar trebui să ne oblige să acționăm cât mai repede pentru a preveni apariția unei epidemii. Schimbarea în bine este în mâinile noastre.

Exit mobile version