Hepatita misterioasă la copii, confirmată în 14 țări. Care sunt simpomele principale

hepatita-misterioasa

foto stirileprotv.ro

Crește numărul de cazuri de hepatită cu origine necunoscută. Aproape 200 de îmbolnăviri au fost raportate până acum în 14 țări din întreaga lume. Japonia și Canada se numără printre statele care au anunțat ultimele că au descoperit cazuri de hepatită cu origine necunoscută.

Specialiștii încă încearcă să stabilească ce provoacă această afecțiune. Pe de altă parte, medicii spun că toate tipurile de hepatită pot fi evitate prin respectarea regulilor de igienă. Medicul pediatru Mihai Craiu a vorbit despre cum ne putem proteja în fața unor astfel de infecții. 

„Hepatitele, în general, pot fi prevăzute dacă respectăm regulile de igienă. Scăderea emoției legate de pandemie ne-a făcut mai puțin prudenți. Înainte nu cumpărăm obiecte de la magazin până nu le dezinfectam. Acum, aceste precauții s-au estompat și au creat o portiță pentru transmiterea unor patogeni care circulă în natură pe cale fecal-orală.

Se contaminează niște alimente din cauza mâinilor sau a apei cu care sunt stropite și ajung la copii. Cheia ar fi să ne spălăm pe mâini și dacă consumăm alimente care nu se prepară termic, să le spălăm foarte bine”,

„Din datele pe care le avem, cel puțin în Scoția, unde au fost raportate primele cazuri, 12 din cei 13 pacienți au vârste până la 5 ani. Cei foarte mici care nu pot purta mască, nu se spală, duc mâinile la ochi. Trebuie să ne concentrăm pe lucrurile foarte simple, nu să ne speriem din nou și să ne izolăm”,

a explicat medicul pediatru Mihai Craiu.

Ce simptome ar trebui să atragă atenția

Părinții și medicii trebuie să fie atenți la simptomele icterului, o culoare galbenă a pielii și care se observă și în albul ochiului.

De asemenea alte simptome ale hepatitei la copii includ:

Exit mobile version