Hepatită cu origine necunoscută, în România. Ce simptome trebuie să vă alarmeze

hepatita-acuta-de-cauza-necunoscuta

foto fanatik.ro

Biroul Regional OMS pentru Europa a raportat până la data pe 21 aprilie 169 de cazuri de hepatită severă de cauză necunoscută (nu au fost detectate virusurile hepatitice cunoscute până în prezent), înregistrate la copii cu vârste între 1 lună și 16 ani, scrie Gândul.ro.

Aceste cazuri au prezentat insuficientă hepatică, adesea severă, niveluri ridicate ale enzimelor care indică citoliză hepatică și icter.

Mulți pacienți au raportat simptome gastrointestinale, cum ar fi dureri abdominale, diaree și vărsături, „precedate de prezentare cu hepatită acută severă”. Cu toate acestea, virusurile obișnuite care provoacă hepatită virală acută – cum ar fi virusurile hepatitei A, B, C, D și E – nu au fost detectate în niciunul dintre aceste cazuri, situație care a produs îngrijorare.

Simptomele hepatitei care să ne trimită la medic

Medicii avertizează că schimbarea culorii ochilor spre galben și schimbarea culorii urinei, spre galben sunt simptomele care ar trebui să ne trimită la un consult de specialitate. Medicii anunță că un mod ușor prin care ne putem feri de această boală este să ne spălăm frecvent pe mâini cu apă și săpun.

Medicul Mihai Craiu a publicat în mediul online un mesaj prin intermediul căruia trăgea un semnal de alarmă cu privire la gravitatea bolii, explicându-le părinţilor când trebuie să-i ducă pe cei mici la medic.

Până vor exista mai multe date, toţi părinţii vor trebui să poată recunoaşte repede hepatita acută gravă. Un astfel de copil are:

Exit mobile version