Femeile ar putea reveni mai repede la muncă. OCDE a cerut scurtarea concediului de creștere a copilului

crestere-copil

foto sfatulparintilor.ro

Femeile din România care nasc ar putea reveni mai repede la muncă, după ce OCDE a cerut scurtarea concediului de creștere a copilului.

Organizația pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) cere României scurtarea concediului de creștere a copilului. Femeile din România care nasc ar putea reveni mai repede la muncă.

OCDE a cerut scurtarea concediului de creștere a copilului

Recent, Guvernul României a anunțat că aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) reprezintă unul dintre cele mai importante obiective de țară pentru România, după accederea în NATO și intrarea în Uniunea Europeană.

De altfel, pe 1 martie 2024, OCDE a aprobat primul Aviz Formal, ca urmare a evaluării României în cadrul Comitetului Înalților Funcţionari pentru Buget, a informat atunci Ministerul Finanțelor într-un comunicat.

Aderarea la OCDE ar putea aduce și o serie de modificări în legislația internă a țării noastre. Una dintre ele se referă la femeile care nasc și rolul lor post-natal din câmpul muncii.

Organizația pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) își dorește scurtarea concediului de creștere a copilului, considerând că acesta, care are o durată de 2 ani, este prea lung, scrie Antena3 CNN.

În paralel, reprezentanții Ministerului Muncii afirmă și ei că încurajează întoarcerea mai repede a femeilor la locul de muncă.

România acordă stimulente de inserţie pentru încurajarea celor care se întorc mai devreme la lucru”,

a spus Raul Giuglea, purtător de cuvânt la Ministerul Muncii.

Tot în legătură cu femeile care aduc pe lume copii, cei de la OCDE mai vor o modificare. În prezent, conform Legii pensiilor, femeile care au copii se pot pensiona mai repede. Cei de la OCDE cer ca reducerea vârstei de pensionare pentru femei în funcţie de numărul de copii să fie eliminată.

Exit mobile version