Cum să vă țineți copiii în siguranță de varianta Delta

delta

foto: wcnc.com

Varianta Delta este mai contagioasă și se răspândește rapid în SUA, iar copiii sub 12 ani pot beneficia de cea mai bună protecție existentă – un vaccin, potrivit CNN.

Cu toate acestea, medicii pediatri spun că există lucruri ușoare pe care părinții le pot face pentru a-i ajuta pe copii să fie în siguranță, mai ales când se întorc la școală.

Cazurile severe nu sunt frecvente în rândul copiilor, dar cifrele Covid-19 sunt mai mari decât în pandemia din noiembrie”,

a declarat dr. Yvonne Maldonado, șefa diviziei de boli infecțioase din cadrul Departamentului de Pediatrie de la Stanford Medicine.


Asociația ei a urmărit cazurile și a găsit săptămâna trecută aproape 72.000 de copii și adolescenți infectați cu Covid-19. Aceasta este o creștere substanțială față de săptămâna precedentă, de aproximativ cinci ori mai mulți copii bolnavi decât la sfârșitul lunii iunie.

Vaccinul

Primul lucru la care trebuie să se gândească părinții, spun medicii pediatri, este vaccinul.

Părinții ar trebui să discute cu copiii despre motivul pentru care este important vaccinul.

O igienă bună

Părinții ar trebui să-i învețe pe copii să tusească în coate și să se spele pe mâini.

„Într-adevăr, spălarea mâinilor este una dintre cele mai eficiente modalități de a ajuta la prevenirea răspândirii oricărui tip de boală, fie acasă, fie în comunitate”

a spus dr. Dane Snyder, seful sectiei pediatrie de îngrijire primara la Nationwide Children’s Hospital din Columbus, Ohio.

Masca și distanțarea

Cei trei metri distanță fizică pot reduce răspândirea virusului, o bună ventilație ajută, iar măștile pentru activitatea în interior sunt esențiale, spun experții în sănătate publică.

Academia Americană de Pediatrie recomandă tuturor copiilor să poarte mască, indiferent de starea de vaccinare, atunci când merg la școală.

„Datele arată că masca continuă să fie o modalitate foarte eficientă de prevenire a infecției”,

a spus dr. Larry Kociolek, medic curant, boli infecțioase la Spitalul de Copii Ann & Robert H. Lurie din Chicago.

Joaca în aer liber

Riscul de a se infecta cu Covid-19 este mult mai mic dacă copilul se joacă în aer liber.

„Este bine să te joci cu copiii vecinilor, dar numai în exterior, în curte, nu în interiorul camerei de joacă sau în dormitor sau ceva de genul acesta, unde există un contact interior mai strâns – ceea ce este o problemă mai mare”,

a spus Dr. Amy Edwards, directorul medical asociat al Controlului Infecțiilor Pediatrice la UH Rainbow Babies and Children’s Hospital din Cleveland.

Vorbește cu copiii tăi

Conversațiile cu copiii despre Covid-19 sunt esențiale, spun medicii pediatri. Chiar și un copil mic poate înțelege elementele de bază.

Exit mobile version