Lista țărilor cu risc epidemiologic. România și Bulgaria au intrat în zona roșie

lista-covid-01-octombrie

foto: Pixabay

O nouă listă cu clasificarea țărilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de COVID-19 a fost adoptată joi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Pe lista roșie au fost incluse și România, Republica Moldova, și Bulgaria.

Cei vaccinați împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie. Copiii de până la 12 ani sunt exceptați de la carantină și prezentarea unui test RT-PCR la intrarea în țară.

Modificările survenite față de săptămâna trecută:

În zona roșie au intrat: România, Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus și Groenlanda;

În zona galbenă au intrat:

În zona verde au intrat: Olanda, Germania, Franța, San Marino, Liechtenstein, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, Honduras, Kosovo și Capul Verde.

Se modifică HCNSU 43 din 01.07.2021 prin includerea excepției de la măsura carantinei pentru șoferii autovehiculelor de transport marfă, precum si pentru cei care asigură transport de persoane, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în condițiile deplasării în scop profesional.

Lista va intra în vigoare în 3 octombrie, la ora 0.00.

Exit mobile version