Lista ţărilor cu risc epidemiologic actualizată: Franța și Bulgaria ies din zona roșie

Noua-listă-a-țărilor-cu-risc-epidemiologic

Foto: Compania Națională Aeroporturi București

CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori (roșu, galben și verde), în funcție de incidența cazurilor de COVID-19. Bulgaria, care s-a aflat în zona roșie, a trecut în zona galbenă, iar Spania în zona verde.

În zona roșie au intrat: Grenada, Bahamas, Barbados, Guyana, Bonaire, Saint Eustatius și Saba și Liechtenstein.

În zona galbenă au intrat: Bulgaria, Franța, Thailanda, Puerto Rico, Eswatini, Guernsey (din zona roșie, în urma scăderii incidenței); Republica Moldova, Honduras, Noua Caledonie, Saint Vincent și Grenadine și Gibraltar (din zona verde, în urma creșterii incidenței).

În zona verde au intrat: Spania, Danemarca, Luxemburg, Mexic, Panama, Argentina, Maroc și Montserrat.

În cazul ţărilor din zona galbenă, românii care se întorc din aceste state vor evita carantina de 14 zile dacă prezintă dovada vaccinării (cu minimum 10 zile înainte de data sosirii în țară) sau un test PCR nu mai vechi de 72 de ore.

Singurele excepții de la această regulă sunt copiii sub 6 ani, cei între 6 și 16 ani, care nu stau în carantină dacă au un test PCR negativ, precum și persoanele care petrec mai puțin de 72 de ore în România, care nu intră nici ele în carantină dacă au un test COVID negativ, respectiv cei care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

Exit mobile version