Infecțiile nosocomiale fac prăpăd în România: secția de ATI a unui mare spital se închide. Cinci pacienți au murit

infectii-nosocomiale

infectii-nosocomiale

Cinci persoane au decedat la Spitalul Județean din Târgu Mureş, din cauza infecțiilor nosocomiale contractate. Germenii descoperiți au o rezistență uriașă la antibiotice.

În secția de Terapie Intensivă a Spitalul Clinic Județean Mureș a fost identificat un focar de infecţie intraspitalicească, cu 6 cazuri, din care 5 s-au soldat cu deces, a anunțat sâmbătă, într-o conferință de presă, Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, relatează Agerpres.

„Pacienţii aveau multiple patologii şi au fost efectuate o serie de manevre şi proceduri invazive. Infecţiile se referă la germeni cu rezistenţă mare la antibiotice, pioceanic şi acinetobacter”,

a precizat dr. Adriana Pistol.

Focar de infecţie nosocomială

După cele cinci decese, produse în ultimele zile, începând de joi, 13 octombrie, au fost sistate toate internările la ATI, despre care oficialul din MS a spus că „este o secție autorizată provizoriu, care nu oferă condiții tocmai optime pentru îngrijirea pacienților”, și a început o activitate de curăţenie şi dezinfecţie în saloane.

Toți pacienții deja internați vor fi supuși unui „screening bacteriologic, pentru a vedea dacă mai există situaţii în care pacienţii au fost colonizaţi cu aceste două bacterii sau cu alte tipuri de bacterii. Ei vor fi mutați provizoriu în alte secții”, a mai spus dr. Pistol.

Adriana Pistol a precizat că spitalul mureșean este unul dintre puţinele din ţară care raportează infecţiile asociate asistenţei medicale, „un lucru extrem de util pentru că astfel putem să implementăm măsuri cât mai rapid posibil pentru ca astfel de cazuri să nu se perpetueze”.

Directorul medical al SCJ Mureş, dr. Janosi Edit, a arătat că asemenea evenimente se întâmplă atât la nivel internaţional, cât şi naţional, iar Spitalul Clinic Judeţean Mureş a avut curajul să raporteze aceste cazuri.

Exit mobile version