În Turcia cei care refuză să se vaccineze ar putea fi testați de două ori pe zi

turcia

foto: UNICEF/Karahoda

Creșterea îngrijorătoare a numărului de infectări cu Covid-19 duce la noi măsuri de protecție în Turcia. Autoritățile au anunțat că persoanele care refuză să se vaccineze ar putea fi testate de două ori pe zi.

“Unele state au introdus deja această practică și o putem face și noi pentru a proteja cetățenii noștri. Poate fi aplicată în locuri unde oamenii stau unul lângă altul. Testele vor fi gratuite. Cei care se opun vaccinării ar putea fi solicitați să se testeze o dată la două zile. Scopul nostru aici este de a-i proteja pe cei care sunt vaccinați și vor să-și vadă de viețile lor”,

a declarat Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca.

Ministrul a precizat că guvernul nu vrea sancționarea celor nevaccinați, însă, în schimb, caută să-i convingă.

“Cred că este calea corectă pentru a elimina ezitarea publică față de vaccinuri și cred că asta va avea succes într-un final. Vorbim despre o societate care a acceptat vaccinarea împotriva altor boli precum variola la o rată de 98%.

Oamenii sunt reticenți doar la vaccinurile contra coronavirus. Putem depăși această ezitare prin informarea adecvată a publicului. Nu ar trebui să existe măsuri obligatorii”,

a mai adăugar ministrul.

Turcia a reușit să administreze mai mult de 74 de milioane de doze de vaccin de la începutul programului de vaccinare din ianuarie. Aproape 28 de milioane de oameni au primit ambele doze.

Exit mobile version