În plină pandemie de COVID 19 – Ebola reapare în Congo

Ebola-UNICEF

foto UNICEF

Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) colaborează cu autorităţile sanitare din Republica Democrată Congo după ce un nou caz de Ebola a fost raportat în nord-estul ţării, a transmis organizaţia citată de Xinhua.

Guvernul a confirmat vineri seară că un copil în vârstă de trei ani a murit de Ebola pe 6 octombrie, la Beni, în provincia Nord-Kivu, unul dintre epicentrele ultimului focar de Ebola care s-a încheiat pe 3 mai 2021.

„Personalul UNICEF este deja la faţa locului pentru a răspunde la cea mai recentă resurgenţă a Ebola. Personal suplimentar se va deplasa la Beni în acest weekend pentru a sprijini răspunsul din prima linie prin mobilizarea comunităţii, controlul infecţiilor şi activităţi de decontaminare”,

a precizat UNICEF într-un comunicat.

UNICEF va distribui, printre altele, echipamente medicale, apă, produse de igienă şi echipamente pentru controlul infecţiilor în zonele afectate. Trei camioane încărcate cu echipamente esenţiale urmează să plece duminică spre Beni.

Infecţiile cu Ebola conduc de obicei la febră mare şi sângerări interne şi sunt adesea fatale. În 2014 şi 2015, cel mai grav focar de Ebola s-a declanşat în Africa de Vest şi a provocat peste 11.000 de decese.

Exit mobile version