Hepatita „misterioasă” la copii, simptomele la care trebuie să fim atenți: „Mergeți urgent la medic!”

trafic-de-copii

foto redactia.ro

Primul caz de hepatită ”misterioasă” a apărut în România. Ministerul Sănătății spune că este vorba despre o fetiță de 5 ani, internată la un spital de specialitate din 4 aprilie. Medicii spun însă că este important ca boala să fie prevenită pentru a evita formele severe care pun viața celor mici în pericol.

Biroul Regional OMS pentru Europa a raportat până la data pe 21 aprilie 169 de cazuri de hepatită severă de cauză necunoscută (nu au fost detectate virusurile hepatitice cunoscute până în prezent), înregistrate la copii cu vârste între 1 lună și 16 ani.

„Starea copilului este stabilă, primește medicație simptomatică și este în continuare spitalizat. Copilul nu a călătorit în străinătate și nu are nicio legătură epidemiologică cu alt caz raportat către OMS Europa. Facem aceste precizări pentru informarea opiniei publice și pentru a elimina speculațiile care ar putea produce îngrijorare în rândul părinților din România”,

arată sursa citată.

De ce apar formele severe

Din păcate, cauza acestui tip de hepatită nu este cunoscută.  

„Poate fi vorba despre un sistem imunitar care să fie deficitar și în cazul acelor copii să apară, într-adevăr, aceste forme severe, însă trebuie să fim prudenți și trebuie să luăm în calcul și situația în care vom avea mai multe cazuri cu astfel de hepatite severe”,

a explicat Adrian Marinescu pentru DC News.  

Și medicul Mihai Craiu atrage atenția cu privire la simptomele hepatitei la copii. ”În general copilul cu hepatită se simte mult mai rău decât arată!”

De unde vine motivul de îngrijorare? În ultimele luni s-a observat o creștere alarmantă a cazurilor grave de hepatită la copil. Atât de grave încât 4 copii britanici și cel puțin 2 americani (pentru SUA există doar date preliminare) au trebuit să facă transplant hepatic. 

Simptomele hepatitei

Un astfel de copil are:

Exit mobile version