După pandemia de coronavirus, întreaga lume s-ar putea confrunta cu pandemia virusului Nipah

virusul-nipah

foto: romaniatv.net

După pandemia de coronavirus, întreaga lume s-ar putea confrunta cu pandemia virusului Nipah, un virus despre care se consideră că este mult mai agresiv decât COVID-19. Analizele specialiştilor arată că între 40% şi 75% dintre pacienţii infectaţi cu virusul Nipah ar putea să-şi piardă viaţa.

Autorităţile sunt în alertă, după ce virusul Nipah a fost descoperit la un băiat de 12 de ani, din Kerala, India, conform Daily Star.

Autoritățile sanitare din zonă iau extrem de în serios noul focar. Începând de luni, au identificat, băgat în carantină și testat cel puțin 188 de persoane care au intrat în contact cu băiatul decedat. De asemenea, au închis întreaga zonă pe o distanță de aproximativ două mile de casa băiatului, în încercarea de a opri răspândirea virusului.

Simptomele ştiute pentru acest virus sunt: frisoane, stări de vomă şi edem cerebral.

Fără tratament sau vaccin, virusul Nipah are o perioadă de incubație de 45 de zile, putând provoca simptome neurologice pe termen lung în rândul supraviețuitorilor. În cazul acestui virus, chiar și focarele mici reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea publică.

Specialiştii atrag atenţia că omenirea trebuie să se pregătească pentru o pandemie şi mai mare şi că virusul Nipah poate sta la originea acestei pandemii.

Exit mobile version