Dorel Săndesc: În ATI e iadul. Înainte să moară oamenii regretă că nu s-au vaccinat

pacienti-terapie-intensiva

foto opiniatimisoarei.ro

Dorel Săndesc, vicepreşedintele Societăţii Române de Terapie Intensivă, descrie într-un singur cuvânt situația din secțiile ATI, sufocate de numărul de cazuri de Covid-19: „Iadul”.

Medicul trage un dramatic și puternic semnal de alarmă cu privire la situația disperată în care valul pandemic pune România. El face apel ca oamenii să se vaccineze și vorbește despre pacienți care, înainte de a muri regretă că nu s-au vaccinat.

România mai are doar 3 paturi ATI libere în toată ţara pentru pacienţii COVID, după ce numărul pacienţilor COVID internaţi la Terapie Intensivă a ajuns la 1.468.

Suntem o Arcă a lui Noe arhiplină de care se agață cu disperare atâția oameni

„E iadul în ATI. Secțiile ATI sunt pline ochi, și secțiile UPU sunt pline cu pacienți în stare critică, unii intubați care așteaptă un loc. Suntem o Arcă a lui Noe arhiplină de care se agață cu disperare atâția oameni. Mă tem că acest val nu se va termină imediat, mă tem că vor veni perioade foarte critice”,

a declarat medicul Dorel Săndesc.

Declaraţia vicepreşedintelui Societăţii Române de Terapie Intensivă vine la o zi după ce Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București a publicat duminică, 3 octombrie, imagini dramatice din spital, unde și pe holuri sunt paturi cu bolnavi de COVID.

„Am văzut oameni în forme grave cerând cu disperare să fie vaccinați ca să fie salvați, dar nu se mai putea. Sunt prea multe cazuri din acestea cu care ne confruntăm zilnic, de disperări mult prea tardive, când oamenii regretă, mărturisind înainte de a-și da duhul că și-ar fi dorit să fie vaccinați”.

a mai spus medicul.

Medicul Dorel Săndesc a făcut o comparație cu situația din spitalele din celelalte țări europene și a subliniat că acolo situația este diferită, deoarece oamenii au ales să se vaccineze, așa că nu fac forme grave ale bolii.

Exit mobile version