Dispare raportarea zilnică a infectărilor COVID-19 din România. Anunțul Ministerului Sănătății

alexandru-rafila

foto capital.ro

Modificări în raportarea coronavirus din România! După schimbarea raportării vaccinării anti-coronavirus, Ministerul Sănătății procedează la fel și în cazul bilanțului COVID-19. Nu va mai fi anunțat zilnic, ci va fi transmisă o situație săptămânală.

Ministerul Sănătății a anunțat, luni, că buletinul privind cazurile de COVID-19 nu va mai fi transmis zilnic, ci va fi prezentat săptămânal deoarece numărul de cazuri, spitalizări și numărul de pacienți la ATI sunt reduse. Decizia se aplică începând din această săptămână.

„De acum înainte, veți primi o informare săptămânală privind situația COVID. Ea va transmisă în fiecare zi de luni”,

au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății, potrivit DCNews

Bilanț COVID-19 din 13 iunie 2022, în România

În intervalul 6 – 12 iunie 2022 au fost înregistrate 2.112 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. 267 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 în prezent este de 420. De asemenea, la ATI, sunt internate 51 persoane.

Dintre cei 51 pacienți internați la ATI, 47 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați în prezent, 48 sunt minori, toți fiind internați în secții.

Exit mobile version