Directorul OMS a îndemnat țările să amâne vaccinarea cu a treia doză

tedros-adhanom-ghebreyesus

foto: news.ro

OMS solicită un moratoriu pentru cea de a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 până cel puțin la sfârșitul lunii septembrie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a afirmat că, dacă ratele de vaccinare nu cresc la nivel global, variante mai puternice ale coronavirusului ar putea să se dezvolte, iar serurile prevăzute ca doze suplimentare ar trebui donate ţărilor unde oamenii nu au primit nici măcar prima doză, scrie The Guardian.

Măsura se vrea a fi un sprijin pentru ţările mai puţin dezvoltate, astfel încât să existe un minimum de 10% persoane vaccinate şi în aceste zone.

„Înţeleg grija şi nevoia guvernelor de a-şi proteja cetăţenii de varianta Delta. Dar nu putem accepta că sunt anumite ţări care au folosit deja mult prea mult din rezerva globală de vaccinuri.

OMS solicită un moratoriu pentru rapeluri până cel puțin la sfârșitul lunii septembrie Pentru ca acest lucru să se întâmple, avem nevoie de cooperarea tuturor, în special de o mână de țări și companii care controlează aprovizionarea globală cu vaccinuri”,

a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit CNN.

Solicitarea șefului OMS vine în contextul în care mai multe țări au începtu deja imunizarea cu a treia doză de vaccin, în contextul creșterii infectărilor cu varianta Delta.

La nivel mondial, până în prezent, au fost administrate aproximativ 5 miliarde de doze de vaccin anti-Covid, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Exit mobile version