Obiceiurile românilor la micul dejun: greşeala pe care o facem cu toţii

mic-dejun-sanatos

mic-dejun-sanatos

Greşeala pe care mulţi o fac la micul dejun. Nu mai este un secret faptul că masa de dimineaţă trebuie să fie cea mai consistentă, ca să ofere organismului energie. Însă mai conteaza un aspect esenţial dacă vrei să ai un mic dejun sănătos.

Din dorinţa de-a avea o dietă cât mai sănătoasă, cu puţine calorii şi fără alimente bogate în grăsimi, mulţi dintre noi cădem în celaltă extremă şi mâncăm la micul dejun numai fructe. Bogate în vitamine şi antioxidanţi, aceste alimente nu ne pot asigura însă tot necesarul de energie de care avem nevoie dimineaţa.

Medicul nutriţionist Krista Yoder Latortue spune că orice masă din zi ar trebui să fie alcătuită astfel: jumătate de farfurie cu legume şi fructe, un sfert cu cereale integrale şi un sfert cu proteine.

Marea greşeală pe care o fac mulţi dintre noi la micul dejun este că renunţăm aproape complet la proteine. Fără proteine, organismul nostru nu va avea energie şi ni se va face foame destul de repede. Mâncând foarte flămânzi prânzul, este posibil să exagerăm cu porţii foarte mari sau să alegem un meniu mai nesănătos.

Pentru micul dejun nu avem nevoie de friptură sau grătare, ori de cârnaţi şi alte alimente grele. Un ou fiert, alături de brânză, o salată şi fructe, va fi suficient. În afară de carne, ouă şi lactate, proteinele se pot procura şi din nuci, seminţe şi fasole.

Exit mobile version