Fructe benefice pentru organism. Ce recomandă nutriționiștii

fructe-benefice-organism

foto cumvaplace.ro

Fructele sunt cele mai sănătoase surse de zahăr pe care le vei avea vreodată la dispoziție. Acestea sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți benefici corpului tău. Ce fructe sunt benefice pentru organism și de ce sunt recomandate de nutriționiști.

Studiile au arătat de-a lungul timpului că fructele sunt benefice în prevenirea diferitelor boli ale organismului. Se pare că persoanele care consumă mai multe fructe reduc semnificativ riscul de infarct și cancer.

Fructele și legumele sunt întotdeauna prima recomandare când vine vorba de alcătuirea unei diete sănătoase și echilibrate. Însă cu atât de multe opțiuni pe piață, cum îți vei da seama care este fructul potrivit pentru tine? În astfel de situații specialiștii îți vin ajutor cu recomandări utile.

Afine

Afinele sunt primele alegeri când vine vorba de fructe benefice pentru organism. Acestea sunt bogate în antioxidanți și sunt alegerea ideală pentru a completa un mic dejun sănătos. Fie că alegi să le consumi dimineața sau la prânz, afinele îți vor asigura nutreienții necesari pentru un sistem imunitar puternic.

Nutriționiștii recomandă consumul de afine de cel puțin două ori pe săptămână. Pe lângă antioxidanți, afinele au și proprietăți antiinflamatorii.

Pepene

Nimic nu se potrivește mai bine pe masă decât o felie de pepene răcoros. Pepenele are o mulțime de beneficii asupra organismului, iar sezonul său abia acum începe. Vara aceasta trebuie să te bucuri de o porție gustoasă și zemoasă de pepene roșu.

Pepenele este bogat în antioxidanți și are un conținut crescut de apă. Acest lucru îl face ideal în dietele de slăbire. Bogat în fibre și vitamine, pepenele îți oferă rapid senzația de sațietate și te ajută să ai stomacul plin pentru un număr mai crescut de ore.

Dacă te-ai decis să ai o dietă variată și sănătoasă, atunci pepenele nu trebuie să lipsească de pe lista ta de cumpărături.

Prune

Prunele trebuie să se afle pe lista ta cu fructe benefice pentru organism. Fie că alegi să le consumi proaspete de la piață sau ești adepta prunelor deshidratate, ele trebuie să fie incluse în dieta ta zilnică. Prunele uscate sunt ideale pentru o gustare rapidă și sănătoasă din timpul zilei.

Consumul a 5 -6 prune îți va aduce aproximativ 3 g de fibre. Prunele oferă un boost sistemului imunitar și ajută tractul digestiv.

Banane

Bananele sunt bogate în potasiu și pot fi o gustare ideală înainte de un antrenament la sala de sport. Cu toate acestea, ele trebuie consumate cu măsură fiind bogate în zahăr.

Bananele îți asigură necesarul de energie pentru a-ți începe ziua cu bine. O banană de dimensiuni medii poate să-ți asigure necesarul de 27 g de carbohidrați.

Zmeură

Zmeura este bogată în fibre și vitamine. O cană de zmeură poate ajunge să conțină chiar și 8 g de fibre și dar 64 de calorii. O dietă bogată în fibre te va ajuta să-ți monitorizezi cu atenție greutate și vei avea mai ușor silueta pe care ți-o dorești.

Exit mobile version