Cele mai bune smoothie-uri care te pot ajuta să pierzi în greutate

retete-de-smoothie

foto zesty.ro

Fructele amestecate într-un smoothie pot face diferența când vine vorba de kilogramele pe care le vezi pe cântar. Fructele conțin zahăr, prin urmare trebuie să fii foarte atentă la ce combinații alegi să faci atunci când te decizi să prepari o astfel de băutură.

Smoothie-urile cu fructe pot fi o pantă alunecoasă pentru persoanele care își doresc să slăbească, dar care nu știu valorile nutriționale ale fructelor pe care le aleg. Smoothie-urile cu fibre sunt cele mai potrivite când vine vorba de o gustare rapidă și sățioasă.

Specialiștii nu recomandă înlocuirea meselor principale cu smoothie-uri. Acestea nu vor conține la fel de multe calorii ca mesele pe care le înlocuiesc, însă pot fi ideale pentru o gustare.  

Smoothie cu mere

Merele pot fi gustarea ideală, însă acestea sunt cu atât mai delicioase atunci când sunt folosite în prepararea unui smoothie delicios.Acestea sunt bogate în fibre și au un indice glicemic scăzut. Un măr roșu delicios conține aproximativ 62 de calorii și 12 g de zahăr natural.

Pentru și mai mult beneficii poți încerca să amesteci merele cu spanacul. Spanacul este la rândul său bogat în nutrienți benefici organismului și te poate ajuta pentru a pierde câteva kg în plus datorită proprietăților antioxidante. Spanacul mai este folosit în prepararea sucului verde cu castravete. Acesta din urmă este benefic pentru întărirea sistemului imunitar.

Smoothie cu afine

Afinele conțin o mulțime de antioxidanți. Pe lista ta cu cele mai bune smoothie-uri care te pot ajuta să pierzi în greutate ar trebui să se numere și cel cu afine. Acestea sunt bogate în pterostilben, un antioxidant similar cu resveratrolul care se găsește în struguri.

Acesta stimulează celulele hepatice car ar putea ajuta la descompunerea grăsimilor. O cană de afine conține doar 64 de calorii și doar 9 g de zahăr. Potrivit unor studii, antocianinele care conferă afinelor culoarea albastră sunt substanțe fitochimice asociate cu menținerea greutății și un risc redus de apariție a bolilor de inimă.

Smoothie cu pepene galben

Pepenele galben copt și suculent conține în proporție de 90 % apă. Acesta este bogat în fibre care îți oferă rapid senzația de sațietate. Este un fruct ideal pentru un smoothie care te-ar putea ajuta să pierzi în greutate.

O cană de pepene galben conține doar 12 g de zaharuri și 60 de calorii. Pepenele galben este la rândul său bogat în beta-caroten, acid folic, vitamina C și potasiu.

Smoothie cu pepene roșu

Pepenele roșu este un exemplu ideal de fruct care are un indice glicemic ridicat, dar care este de fapt foarte bun pentru persoanele care se luptă cu kilogramele în plus, deoarece are un

conținut ridicat de apă și fibre. Un studiu a descoperit că pepenele roșu ajută la scăderea indicelui de masă corporală, ajută la reglarea tensiunii arteriale și conferă rapid senzația de sațietate. O ceașcă de pepene roșu are 45 de calorii, 9 g de zaharuri.

Exit mobile version