Alimentul minune pentru sănătate. Te scapă de boli cardiovasculare

acidul-alfa-linolenic

foto sodelicious.ro

Atunci când vorbești de consumul de acizi grași omega-3 te gândești instant la somon. Dar ce faci dacă nu ești iubitor al fructelor de mare? Află că o nouă cercetare arată că nutrienții proveniți din vegetale, precum acidul alfa-linolenic (ALA), poate îmbunătăți sănătatea inimii și reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Cercetătorii au descoperit că în urma consumului de alimente vegetale (nuci și semințe de in) riscul de boli cardiovasculare scade cu 10%, iar riscul de boli fatale coronariene este redus cu 20%.

Cercetătorii au analizat date obținute din studiile anterioare pentru a observa efectele acizilor alfa-linolenici asupra bolilor de inimă și factorilor de risc precum tensiune arterială și inflamații. Cercetări anterioare au asociat omega-3 cu riscul scăzut de boli cardiovasculare, dar concluzia a avut la bază omega-3 derivat din alimente marine.

Acidul alfa-linolenic (ALA) are efecte benefice asupra reducerii colesterolului total și tensiunii arteriale, dar și a inflamațiilor.

Ce este acidul alfa-linolenic?

Acidul alfa-linolenic este un acid gras omega-3 esențial. Se numește „esențial”, deoarece este necesar pentru creșterea și dezvoltarea umană normală. Nucile sunt surse bune de acid alfa-linolenic. Se găsește și în uleiuri vegetale precum semințele de in, ulei de rapiță și ulei de soia, precum și în carnea roșie și produse lactate.

Acidul alfa-linolenic este utilizat pentru a trata artrita reumatoidă, scleroză multiplă, lupus, diabet, boli renale, colită ulcerativă și boala Crohn. De asemenea, este folosit pentru a preveni pneumonia .

Alte utilizări includ tratamentul pentru boala pulmonară obstructivă cronică ( BPOC ), migrenă, cancer de piele, depresie și afecțiuni alergice și inflamatorii, cum ar fi psoriazis și eczemă.

Exit mobile version