Alimentele cu efect antiinflamator pe care să le consumi mai des

alimente-antiinflamatoare

foto restograf.ro

Alimentele cu efect antiinflamator pe care să le consumi mai des pot ajuta la creșterea capacității organismului tău de a combate bolile. Potrivit dieteticienilor, inflamațiile pot fi benefice pentru corpul tău în unele situații, iar în altele acestea îți pot afecta organismul.

Inflamațiile au capacitatea de a-ți ajuta organismul să se apere împotriva leziunilor sau infecțiilor. Cu toate acestea, inflamațiile cronice pot duce la boli grave ale organismului tău. Stresul, alimentația și nivelul scăzut de activitate sunt doar câțiva din factorii care pot provoca inflamații ale corpului.

Alimentele cu efect antiinflamator pe care să le consumi mai des

Chiar dacă ești o persoană activă și consumi suplimente alimentare benefice pentru sănătate, inflamațiile organismului nu te vor ocoli. Chiar și în situațiile în care petreci mult timp în cabinetul kinetoterapeutului tău, inflamațiile sunt inevitabile. Toxinele, traumatismele, rănile sau infecțiile declanșează procesul de inflamare al corpului.

Consumul de alcool și dietele bogate în grăsimi saturate au un impact real asupra infamațiilor organismului. Așadar, pentru a combate aceste probleme, îți propunem să consumi mai des alimentele cu efect antiinflamator:

Fructele de pădure

Acest aliment este bogat în fibre, vitamine și minerale. Fructele de pădure vin sub mai multe variante precum afinele, zmeura, murele sau căpșunile și sunt pline de antioxidanți. Acestea au efect antiinflamator asupra organismului tău și pot reduce riscul de îmbolnăvire.

Uleiul extravirgin

Uleiul de măsline extravirgin este extrem de versatil și joacă un rol esențial în procesul de reducere a inflamațiilor organismului. Acesta poate fi stropit cu încredere peste legume rădăcinoase, salate sau popcorn.

Uleiul de măsline are beneficii asupra sănătății inimii și este bogat în grăsimi monosaturate. Acestea au proprietăți incredibile asupra nivelului optim de colesterol. Uleiul de măsline conține un compus fenolic care combate inflamația și alte boli ale organismului.

Edamamele

Printre alimentele cu efect antiinflamator se enumeră și edamamele. Acesta este un aliment potrivit pentru persoanele vegane sau vegetariene. Edamamele sunt, de fapt, boabe de soia imature și constituie o gustare sănătoasă și sățioasă.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este una dintre cele mai sănătoase băuturi din întreaga lume. Cercetătorii au descoperit că acesta reduce riscul bolilor precum cele de inimă, cancer sau Alzheimer. De asemenea, este bogat în antioxidanți și inhibă procesele inflamatorii ale organismului.

Ciocolata neagră

Cunoscută pentru aroma unică, amară, ciocolata neagră are un conținut bogat de antioxidanți. Aceștia sunt considerați luptători principali împotriva inflamațiilor și asigură un nivel optim de energie pe tot parcursul zilei. Ciocolata neagră cu cel puțin 70% cacao te poate ajuta să scapi de inflamații.

Exit mobile version