Alimente bogate în antioxidanți. De ce sunt recomandate să le incluzi în dieta ta

alimente-bogate-in-antioxidanti

foto doctorulzilei.ro

Aceste alimente bogate în antioxidanți te-ar putea ajuta în reducerea inflamației și în lupta împotriva radicalilor liberi. Pe termen lung îți pot îmbunătăți starea de sănătate și te pot ajuta să te ferești de boli care pot avea un efect negativ asupra ta.

Alimentele bogate în antioxidanți ajută la reducerea inflamației care poate fi provocată de poluarea din aer, fumul de tutun, alcool sau alimente procesate. Lumea în care trăim în prezent duce la apariția bolilor de sănătate care au de multe ori la bază inflamația din corp.

Afine

Pe lista de alimente bogate în antioxidanți de află afinele. Acestea sunt excelente consumate la micul dejun alături de iaurtul și semințele preferate. În aceeași categorie de fructe benefice intră și murele, coacăzele, murele și căpșunile.

Afinele sunt o sursă excelentă de vitamine, fibre și antioxidanți. Mai multe studii au demonstrat că acestea pot reduce în mod vizibil inflamația dacă sunt consumate în mod regulat. În plus sunt sărace în calorii și te vor ajuta dacă te lupți cu kilogramele în plus. De-a lungul timpului s-a dovedit faptul că afinele pot ajuta la reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare.

Prune

Dulci și zemoase, prunele sunt un alt exemplu ideal de alimente bogate în antioxidanți. Pe lângă antioxidanți, prunele sunt o sursă ideală de vitamina C. O porție medie de prune poate conține chiar și 6.5 mg de vitamina C, însemnând un procent de 10 % din valoarea totală recomandată zilnic.

Consumul regulat de prune poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate ajuta la prevenția apariției bolilor cardiovasculare. Prunele sunt excelente și pentru reglarea tranzitului intestinal.

Spanacul

Salata de orice fel se află pe lista de alimente bogate în antioxidanți. Acesta este și cazul spanacului. Consumul regulat de spanac ajută la reducerea riscului de obezitate, a apariției diabetului de tip 2 și a inflamației din corp.

Spanacul este folosit în nenumărate preparate și este bogat în fibre. Fibrele îți oferă rapid senzația de sațietate și te ajută să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. Dacă te confrunți cu kilogramele în plus, atunci spanacul ar putea fi ideal pentru tine.

Nuci

Nucile sunt bogate în calorii și grăsimi sănătoase. Acestea sunt și o sursă excelentă de antioxidanți. Facem referire aici inclusiv la alune de pădure, caju sau migdale. Consumate în mod regulat acestea pot ajuta la reducerea apariției diabetului de tip 2 și a obezității.

Conform studiilor realizate la nivel internațional, nucile ar conține cea mai mare cantitate de antioxidanți. Acestea pot fi consumate drept gustare sau alături de iaurtul preferat la micul dejun. Indiferent de modul în care alegi să le combini, important este să le ai lângă tine atunci când simți nevoie unei gustări rapide și delicioase.

Exit mobile version