5 alimente care te ajută să slăbești pe termen lung

5-alimente-pentru-slabit

5-alimente-pentru-slabit

Calitatea dietei este mult mai importantă în procesul de slăbire față de numărarea caloriilor. Consumul de fructe, legume, nuci, iaurt și cereale integrale este asociat slăbirii, arată noile cercetări. Pentru a preveni creșterea în greutate, ar trebui să se consume mai puține alimente procesate.

Creșterea în greutate este asociată alimentelor precum cartofi, cereale rafinate precum pâine albă, orez alb și cereale pentru micul dejun reduse în fibre. Pentru a slăbi, nu este suficient să renunți la aceste alimente, ci și să reduci obiceiul nesănătos de a sta în fața televizorului, să încerci să faci mai mult sport și să dormi suficient.

Ideal este să ai între șase și opt ore de somn pe noapte, nici mai mult, nici mai puțin, pentru a nu te îngrășa.

1. Apa plată sau minerală, ceai neîndulcit din plante aromate

Nu te lăsa păcălit de ceaiurile din comerţ – au mult zahăr, la fel ca şi sucurile „de fructe”. Pentru a da gust dulce ceaiului fără zahăr sau îndulcitori, foloseşte bucăţi de lemn dulce. Prepară-ţi apă fructată pentru un gust deosebit – lasă de cu seară la macerat câteva felii din fructele preferate.

2. Legume verzi proaspete

Legume verzi proaspete: salată verde, broccoli, varză, dovlecei, andive, spanac, rucola, fasole verde. Caloric vorbind, 400 g de legume verzi reprezintă echivalentul a 20 g de ciocolată, adică a 100 de calorii!

Datorită volumului mare de fibre şi cantităţii crescute de apă, sunt cele mai bune prietene ale unei siluete de invidiat. Au mai multe vitamine şi minerale decât fructele, scad absorbţia grăsimilor din carne şi brânză şi cresc senzaţia de saţietate.

3. Lactate moi degresate

Lactate moi degresate (<3% grăsime) – iaurt, lapte, brânză proaspătă. O porţie de 100 calorii înseamnă un pahar de lapte de 200 ml sau o cutie de iaurt ori brânzică de 150 g.

Lactatele degresate sunt o sursă bună de proteine şi calciu, care oferă o senzaţie durabilă de saţietate. Lactatele consumate între mese au proprietatea de a calma rapid foamea.

4. Cereale integrale, Leguminoase, Boabe

Cereale integrale, Leguminoase, Boabe : orez, paste integrale, fasole boabe, mazăre, năut, linte, soia. Alege cerealele integrale fără adaos de zahăr, miere sau ciocolată la micul dejun, alături de lactate degresate, fructe şi seminţe pentru un început de zi plin de energie. Atentie la cantitate – cântăreşte 30 g uscate pentru porţia de 100 Calorii.

Orezul, pastele integrale şi leguminoasele boabe sunt surse bune de proteine şi fibre, potrivite să fie servite la prânz, cu legume.

5. Carne slabă

Carne slabă – peşte, pui, curcan, muşchi slab – fără grăsime ori piele. Carnea de porc cu grăsime şi carnea de pui cu piele sunt la fel de rele pentru organism şi siluetă.

Alegeţi carnea slabă, macră, îndepărtaţi toată grăsimea vizibilă înainte de gătire, nu gătiţi carnea împreună cu legumele. Serviţi carne roşie de maxim 2 ori/ săpt şi peşte gras bogat în grăsimi omega 3 de minim 2 ori/ săpt alături de legume proaspete.

Exit mobile version