De ce ne țiuie urechile. Cum scăpăm de țiuitul în urechi

tinitus

foto publika.md


Țiuitul în urechi, numit și tinitus, este zgomotul din urechi care apare fără să existe un sunet extern. Țiuitul în urechi poate fi resimțit la una dintre urechi sau la ambele.

Țiuitul în urechi apare frecvent în cazul persoanelor vârstnice, însă și tinerii se pot confrunta cu această problemă. Tinitusul poate afecta calitatea vieții pentru că interferează cu capacitatea persoanei afectate de a se concentra sau de a auzi sunetul real.

Nu se cunoaște o cauză directă pentru apariția țiuitului în urechi, însă pot fi un simptom al unei infecții auriculare. De asemenea, tinitusul poate să apară din cauza unor probleme medicale sau în urma utilizării anumitor medicamente.

Afecțiunile care cauzează tinitus

Medicamentele care pot cauza tinitus

Pentru majoritatea oamenilor, tinitusul este temporar și dispare rapid. Dar unele forme de tinitus sunt de lungă durată și pot fi legate de tulburări de bază care necesită tratament medical. Înțelegerea cauzelor comune ale tinitusului și a simptomelor asociate vă poate ajuta să îl tratați și să îl gestionați eficient.

Cum poți preveni țiuitul în urechi

Tratamentul pentru țiuitul în urechi este prescris de medic în funcție de simptome și după ce este determina cauza apariției problemei.

Dacă tinitusul apare din cauza acumulării de ceară, urechea trebuie curățată. Dacă problema este cauzată de o infecție a urechii, aceasta se tratează cu antibiotice prescrise de medic. Țiutiul în urechi care apare din cauza zgomotului puternic se tratează prin evitarea expunerii la medii zgomotoase.

Exit mobile version