Cu 100 euro se fac la comandă certificate de vaccinare fără a te vaccina

certificat-vaccinare

Foto: Hepta

În schimbul a 100 de euro, o rețea de falsificatori întocmesc certificate false de vaccinare, aparent eliberate de Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, care atestă că persoana respectivă a fost vaccinată cu Johnson & Johnson.

Aceștia acționează pe aplicația rusească Telegram, într-un grup cu peste 600 de membri, a descoperit o anchetă Digi24.

Managerul spitalului: Noi nu vaccinăm!

În certificatul fals de vaccinare, apare că imunizarea ar fi fost făcută la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Managerul spitalului spune că nu există niciun centru de vaccinare în spitalul pe care îl conduce. Și califică încercarea de a falsifica certificatele drept o mizerie.

„Noi nu avem centru de vaccinare. (…) Noi nu vaccinăm!

Nu pot să fac aprecieri despre aceste gesturi. Sunt incalificabile. Ce se poate spune despre așa ceva? Este o mizerie!

Ceea ce fac, în primul rând, dacă obțin un astfel de certificat este cel puțin o contravenție, dacă nu o infracțiune, pentru că este fals în acte.

Să încerce să nu eludeze legea, pentru că virusul nu ține seama de hârtie. De fapt, certificatul real de vaccinare îi protejează nu doar pe ei, ci și pe cei din jur”,

a declarat managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Alexandru Ulici, pentru Digi24.

Poliţiştii din Timiş au deschis recent o anchetă, dar şi dosar penal, după ce mai mulţi pacienţi cu forme severe de COVID-19 au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, deşi deţineau certificate de vaccinare.

Poliţiştii vorbesc de metoda ”vaccinului la chiuvetă” folosită de unii medici de familie înscrişi în programul de imunizare.


Exit mobile version