COVID a revenit în China, spitalele sunt pline de bolnavi

covid-China

foto adevarul.ro

Secţiile de terapie intensivă de la spitalele din China au devenit neîncăpătoare pentru bolnavii de COVID-19, atrag atenţia medicii copleşiţi de situaţia drastică din unităţile medicale, informează antena3 CNN.

Pacienții sosesc la spital în număr tot mai mare, aproape toți sunt vârstnici și mulți sunt foarte bolnavi, cu simptome de COVID și pneumonie.

Spitalele guvernamentale și crematoriile din Beijing au întâmpinat, de asemenea, dificultăți în această lună, pe fondul cererii mari.

Mai mult de 5.000 de persoane mor probabil în fiecare zi din cauza COVID-19 în China, a estimat firma britanică de date medicale Airfinity, oferind un contrast dramatic cu datele oficiale de la Beijing privind epidemia actuală din țară.

China nu a raportat niciun deces din cauza COVID pe continent în cele șase zile până duminică, a declarat duminică Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, chiar dacă crematoriile s-au confruntat cu o cerere în creștere.

China și-a restrâns definiția pentru clasificarea deceselor ca fiind legate de COVID, numărându-le doar pe cele care implică pneumonie sau insuficiență respiratorie cauzate de COVID, ridicând semne de întrebare în rândul experților mondiali în domeniul sănătății.

Exit mobile version