COVID-19 în China: Se restricționează deplasările în străinătate pentru cetățenii chinezi. Zborurile și călătoriile cu trenul, anulate!

Covid-19 in China

Covid-19 in China

COVID-19 în China: Beijingul a anunţat miercuri o înăsprire a restricţiilor privind deplasarea în străinătate a cetăţenilor chinezi, într-un moment în care China se confruntă cu o reapariţie a epidemiei de COVID-19, relatează AFP.

China aproape că eradicase epidemia pe teritoriul său încă din primăvara anului 2020, iar viaţa revenise la normal în mare parte, în pofida persistenţei câtorva focare de contaminare, sporadice şi până în prezent bine localizate, scrie Agerpres.

Dar de la descoperirea luna trecută la Nankin (est) a unor noi cazuri de COVID-19, acest focar s-a propagat rapid şi afectează în prezent 18 provincii. Pentru a evita contaminări suplimentare, China „va sista eliberarea de paşapoarte şi a altor documente” necesare pentru deplasarea în străinătate, a declarat unul dintre responsabilii Biroului de imigrări, Liu Haitao, subliniind totodată că aceasta este o măsură temporară.

COVID-19 în China

China a raportat miercuri 71 de noi cazuri de infecţii COVID-19, cel mai mare număr de contaminări din ianuarie p\n[ ]n prezent. Această creştere a numărului de contaminări rămâne totuşi încă foarte redusă în comparaţie cu cifrele înregistrate de alte ţări.

China a înăsprit dramatic restricțiile de călătorie, în încercarea de a ține sub control cel mai mare focar de Covid-19 apărut în ultimele luni în țară.

Se anulează zborurile și călătoriile cu trenul

Oficialii chinezi au anunțat, miercuri, că vor restricționa și rutele de transport intern. Fiecare provincie a sfătuit locuitorii să nu plece la drum, deoarece zborurile sunt anulate, iar Beijingul a suspendat zeci de linii feroviare. 

Guvernele din toate cele 31 de provincii afectate de răspândirea noii tulpini Delta au sfătuit locuitorii să evite părăsirea regiunilor dacă nu este necesar și să stea departe de regiunile cu risc ridicat sau mediu de transmitere a virusului.

Orașele Nanjing și Yangzhou au anulat toate zborurile interne, în timp ce Beijingul a suspendat 13 linii feroviare și a oprit vânzările de bilete pe distanțe lungi de la 23 de stații, potrivit agenției de știri Xinhua. Yangzhou, Wuhan și orașul Zhengzhou, afectat de inundații, au început să testeze toată populația. Autoritățile din Zhengzhou cer acum tuturor oamenilor să prezinte un rezultat negativ al testului Covid-19 pentru a părăsi orașul.

Exit mobile version