Copil de 10 luni a murit la Cluj, după luni de chin

bebe

foto: pxhere.com

Copil de numai 10 luni a murit la Spitalul de Copii din Cluj, iar suferința lăsată în urmă este de nedescris. Mama lui Patrick este puternic afectată, iar bunica se luptă să afle adevărul despre cele întâmplate, relatează stiridecluj.ro

Patrick Porumb s-a născut în 30 aprilie 2020, iar toată familia a simțit bucuria și a trăit-o din plin. Soarta avea să fie crudă.

La două luni, băiatul a făcut vaccinul obligatoriu și de acolo a început calvarul.

”Patrick a făcut un vaccin obligatoriu, cel de la 2 luni, iar apoi a început să facă febră. Noi suntem din comuna Mirșid, satul Popeni, judeul Sălaj. Fiica mea a văzut că nu îi scade febra și, în iulie 2020, a ajuns la Clinica Pediatrie II, de lângă Gara Cluj. 

I s-au făcut analize și s-au trimis probe și în Germania, iar rezultatul a fost că are Limfohistiocitoză hemofagocitară (HLH este o afecțiune în care celulele sistemului imunitar al corpului nu funcționează corect). 

Au început să îi facă tratament cu citostatice. Am plătit 1.600 de lei pentru analizele care s-au făcut în Germania. Copilul a fost internat pe secția de Oncologie de la Pediatrie 2. I-au făcut citostatice și o perioadă a mers bine.

Între timp am scris unei clinici din Germania, care ne-a spus că ducem copilul acolo de urgență

a spus bunica.

Răspunsul Clinicii Freiburg, din Germania, era că Patrick are nevoie urgentă de un transplant urgent de celule stem și că totul costă 450.000 de euro.

Din cauza biroctației dosarul a fost trimis cu întârziere de 2 săptămâni.

Între timp copilul a murit în 7 februarie 2021

Bunica lui Patrick, Dorina Marian acuză faptul că între Direcția de Sănătate Publică Sălaj, Comisia Teritorială de la Cluj care aprobă transferul pacienților în străinătate și Ministerul Sănătății a fost un schimb birocratic de hârtii, care au culminat cu decesul băiatului. Acest lucru a fost evidențiat de Ministerul Sănătății, care spune că nu a primit actele care trebuiau pentru a aproba transferul, iar Direcția de Sănătate Publică Sălaj spune cinic că în ciuda eforturilor, copilul a murit, dar că s-a făcut tot posibilul.

Bunica a depus plângere la Poliția Cluj, dar și la Avocatul Copilului, instituție care funcționează la Cluj și este subordonată Avocatului Poporului, pentru a face dreptate.

Articol integral pe Stiri De Cluj.

Exit mobile version