Contraindicațiile vaccinului împotriva COVID-19

contraindicatii vaccin

foto: rohealthreview.ro

Hipersensibilitatea la substanța activă sau la oricare dintre excipienții produsului este contraindicația valabilă pentru toate cele patru vaccinuri autorizate în Uniunea Europeană, spun cei de la CNCAV, în ceea ce privește contraindicațiile vaccinurilor împotriva coronavirusului.

Trebuie să amâne vaccinarea persoanele care au o infecție sau o afecțiune febrilă.

„Totuși, prezența unei infecții minore și/sau creșterea ușoară a temperaturii nu constituie un motiv de amânare a vaccinării”,

potrivit CNCAV.

Vaccinurile anti COVID-19 nu sunt recomandate persoanelor alergice la substanța activă sau la una dintre componentele vaccinurilor.

Ce ingrediente contin noile vaccinuri pe baza de ARNm?

Ambele vaccinuri bazate pe ARN mesager (Pfizer-BioNTech și Moderna) conțin molecula ARNm COVID-19 (înfășurată în bule uleioase din nanoparticule lipidice), lipide cum ar fi polietilen glycol (PEG) – un ingredient utilizat frecvent în multe medicamente și colesterol, săruri, zaharuri și soluții tampon, precum: clorură de potasiu, clorură de sodiu, fosfat disodic dihidrat, dihidrogenofosfatat de potasiu.

Vaccinurile ARNm nu conțin ouă, gelatină, gluten, latex sau conservanți. De asemenea, nu au în compoziția lor antibiotice.

Exit mobile version