Ce se întâmplă cu corpul tău atunci când consumi băuturi energizante. Efectele sunt dezastruoase

bauturi-energizante

foto descopera.ro

Uneori pur și simplu nu sunt suficiente câteva ore din zi pentru a te odihni bine. Și acolo unde există o lipsă de somn, există de obicei o lipsă de energie și productivitate pe parcursul zilei. De aceea mulți oameni se folosesc de o sursă lichidă de cofeină. Iată care sunt efectele date de băuturile energizante în corpul tău.

Înainte să deschizi o altă doză de băutură energizantă, ar fi bine să afli care sunt efectele sale reale asupra organismului tău și te avertizăm că acestea nu sunt deloc de neglijat.

Energizantele deshidratează

Băuturile energizante pot provoca deshidratarea. Acestea au în compoziție cofeina, care poate avea un efect diuretic, ceea ce înseamnă că tot ea crește și cantitatea de sare și apă pe care corpul le eliberează prin urină. În cazuri extreme, acest lucru poate duce la deshidratare.

Pentru cei care consumă astfel de băuturi prima dată sau în cantități prea mari și nu beau suficient de multă apă, trebuie să știe că se pot confrunta cu efecte extrem de neplăcute.

Deși este cunoscut faptul că nu trebuie să consumăm mai mult de 400 mg de cofeină pe zi, producătorii unor astfel de băuturi nu sunt obligați să treacă pe etichetă cantitatea de cofeină pe care o conțin produsele lor.

Băuturile energizante pot crește ritmul cardiac

Băuturile energizante pot crește ritmul cardiac atât de mult încât în anumite cazuri poate fi nevoie de intervenția cadrelor medicale.

De-a lungul timpului s-au efectuat mai multe studii despre consumul acestor băuturi energizante și de fiecare dată s-a constatat același lucru.

Cantitatea de cofeină pe care o conțin nu numai că este diuretică și poate duce la deshidratare severă, dar provoacă și risc crescut de modificări ale ritmului cardiac, mai ales în cazul persoanelor care se confruntă deja cu probleme ale inimii sau în cazul celor care folosesc aceste băuturi înainte de a face antrenamente în sala de sport.

Au efecte nocive asupra danturii

Aceste băuturi energizante au efecte nocive și asupra danturii. Conțin acid citric, iar medicii stomatologi avertizează că acesta este extrem de coroziv pentru dinți.

Poate produce demineralizarea dinților, favorizează apariția cariilor, deci bariera de protecție împotriva petelor de pe dantură este complet distrusă.

Te poți confrunta cu crampe abdominale

O altă consecință comună pe care o poate experimenta intestinul tău, mai ales după o băutură energizantă, se va întâmpla atunci când încerci să mergi la toaletă.

Când consumi cofeină, motilitatea corpului tău, cât de repede se contractă stomacul pentru a mișca alimentele prin el, va crește.

S-ar putea să fie nevoie să mergi la baie la scurt timp după ce ai consumat cofeină, iar unii oameni pot prezenta diaree sau agravarea simptomelor sindromului de colon iritabil.

Exit mobile version