CDC: Infecțiile COVID-19 descoperite la persoanele complet vaccinate nu sunt atât de rare

COVID-19 - Sursa foto: Yuichiro Chino/Getty

COVID-19 - Sursa foto: Yuichiro Chino/Getty

Infecțiile COVID-19 descoperite la persoanele complet vaccinate nu sunt atât de rare, conform CDC. După ce a recomandat unor persoane complet vaccinate să revină la purtarea măștilor în interior, CDC a fost criticat pentru că nu a citat sursele sale, relatează CNET.com.

Un raport publicat vineri de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) confirmă faptul că persoanele complet vaccinate pot fi infectate cu varianta Delta a coronavirusului și, în acest caz, ar putea fi la fel de probabil să răspândească infecția la fel ca persoanele nevaccinate.

Raportul CDC oferă date din grupurile unui focar din Barnstable, Massachusetts, unde 74% din cele 469 de cazuri identificate cu COVID-19 au fost la persoane complet vaccinate. Un procent de 90% din cazurile testate au fost cauzate de varianta delta. Persoanele vaccinate care aveau COVID-19 aveau aceeași cantitate de încărcătură virală în nas ca persoanele nevaccinate care erau infectate, potrivit raportului.

Patru persoane din cazurile studiate, complet vaccinate, au fost spitalizate dar nu au fost raportate decese. Acest lucru confirmă cercetările anterioare care arătau că vaccinurile sunt eficiente în prevenirea bolilor severe și a morții cauzate de coronavirus, chiar și cu varianta delta.

Această analiză vine la câteva zile după ce CDC a recomandat persoanelor complet vaccinate să revină la purtarea măștilor în interior, dacă locuiesc într-o zonă cu rate substanțiale sau ridicate de COVID-19, citând cercetări care arată cât de contagioasă este varianta delta, varianta dominantă acum.

Informațiile conținute în acest articol au doar scop educativ și informativ și nu sunt destinate sfaturilor medicale sau de sănătate. Consultați întotdeauna un medic sau un furnizor de servicii de sănătate cu privire la orice întrebări pe care le aveți referitor la o afecțiune sau o altă problemă de sănătate.

Exit mobile version