Care este alimentul cu cel mai mare conținut de iod. Costă doar 10 lei punga

iod-alge-marine

foto eatsmarter.de

Absența iodului din organism poate duce la numeroase probleme de sănătate, iar statisticile arată că peste o treime din populația României are deficit de iod. Iată care sunt cele mai cunoscute alimente ce conțin această substanță. Se pot procura de la orice magazin.

Este recomandat ca adulții să consume o doză zilnică de 150 micrograme de iod, femeile gravide sau cele care alăptează fiind nevoite să primească o cantitate puțin mai mare.

Pe lista alimentelor ce conțin iod se află alimente precum ouăle, iaurtul natural, prunele uscate, brânza, fasolea și diferite sortimente de pește.

Cea mai concentrată sursă de iod – algele marine

Deși sunt mai puțin cunoscute și consumate, alimente extrem de bogate în iod sunt algele marine. Acestea sunt hrănitoare, slabe în calorii și conțin multe substanțe nutritive, în special iod.

Algele marine cu cel mai mare concentrat în iod sunt kombu kelp, wakame și nori. Produsele se pot procura de la magazinele naturiste sub formă de pudră, deshidratate, foi sau proaspete. Cum le poți consuma? Simplu. Adaugă-le în smoothie-uri și supe, în sushi sau în loc de paste.

Algele marine se pot cumpăra de la plafar sau magazine cu produse naturiste, iar prețurile lor variază între 10 și 60 de lei.

Exit mobile version