Când va fi introdus certificatul verde la muncă. Contradicție între Alexandru Rafila și Nicolae Ciucă

rafila-certificat-verde

foto romaniatv.net

Nicolae Ciucă a anunțat că introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă „reprezintă o prioritate”.

Miercuri, la audierile din Parlamentat, ministrul desemnat pentru sănătate, Alexandru Rafila a fost de altă părere: „trebuie introdus într-un moment oportun”.

„Certificatul verde reprezintă o prioritate, suntem o ţară care, din păcate, am avut o experienţă tragică a valului patru. Fac apel la toţi parlamentarii să înţeleagă şi să finalizeze procesul de adoptare a legii pentru certificatul verde„,

a declatar Nicolae Ciucă.

Proiectul de Lege se află de aproape o lună la Camera Deputaților pentru votul final, după ce a picat la votul din Senat unde PSD, care l-a desemnat pe Alexandru Rafila, a votat împotrivă.

Dezbaterile din Camera Deputaților s-au blocat după depunerea mai multor amendamente.

Alexandru Rafila a avut o poziționare diferită față de premierul desemnat, Nicolae Ciucă, privind momentul implementării.

„Certificatul verde este un instrument care salvează vieţi, dar trebuie introdus într-un moment oportun”,

a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a spus că un criteriu de introducere a certificatului verde ar putea fi, spre exemplu, creșterea numărului de cazuri pentru trei săptămâni consecutive, chiar dacă pleacă de la un număr mic. De asemenea, ar trebui să se renunțe la certificatul verde atunci când se înregistrează descreșterea cazurilor.



Exit mobile version