Arafat: „Dacă nu va fi imunizare în instituțiile cu expunere publică, vom avea cel puțin testarea periodică”

Raed-Arafat

foto: gov.ro

Raed Arafat a declarat că, dacă nu va fi vaccinarea obligatorie în instituțiile cu expunere publică, atunci va fi impusă cel puțin testarea periodică, explicând că, dacă se îmbolnăvesc angajații din instituțiile esențiale, nu mai are cine să lucreze, cine să trateze pacienții.

„Nu e vorba numai de tine, ci că ești funcționar într-o structură esențială. Dacă te îmbolnăvești și vă îmbolnăviți între voi și mergeți acasă, nu mai are cine să lucreze. Dacă nu e vaccinarea obligatorie, trebuie măcar să te testezi periodic.

Cine nu vrea să se vaccineze, cel puțin trebuie să se testeze periodic în instituții cu expunere publică și unde avem personal care nu poate să plece acasă, să stea în carantină 14 zile sau să moară cum a murit un pompier acum câteva zile de 44 de ani nevaccinat. Scești oameni sunt expuși. Dacă nu e vaccinare obligatorie, măcar testarea”,

a declarat Raed Arafat.

Situația în spitalele de boli infecțiose este critică

Nelu Tătaru a declarat marți, la DigiFM, că va discuta cu premierul Florin Cîțu despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru personale din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi.

Obligativitatea imunizării ar putea fi impusă și pentru persoanele vârstnice, bolnavii oncologici sau cei imunodeprimați.

„Ne gândim la vaccinare sau testare săptămânală. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale”,

a spus Nelu Tătaru.

Victor Costache, fost ministru al Sănătății, a declarat marți, la B1 TV, că situația în spitalele de boli infecțiose este critică din cauza numărului tot mai mare de pacienți COVID-19 în stare gravă, mulți dintre ei tineri care au refuzat vaccinul și care resping și tratamentul. Soluția ține de accelerarea campaniei de vaccinare și de combaterea fenomenului de fake news.

Exit mobile version