Alte 445 de cazuri de rujeolă, confirmate în ultima săptămână, în România. Județele cele mai afectate

foto sanoteca.md

Alte 445 de cazuri de rujeolă au fost confirmate, în ultima săptămână, în România. Cele mai afectate județe sunt Mureș și Brașov, unde se  înregistrează circa jumătate din  îmbolnăvirile din toată țara.

Numărul total de cazuri confirmate de rujeolă (pojar) a ajuns la 2.455 de cazuri, față de 2.010 în urmă cu o săptămână.

Epidemia s-a extins în 34 de județe și municipiul București, față de 29 de județe plus Capitala, în urmă cu o săptămână, potrivit datelor publicate miercuri de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), citate de G4Media.

Conform datelor publicate miercuri, creșterea numărului de cazuri s-a accelerat, în ultima săptămână fiind raportate 445 de noi îmbolnăviri, reprezentând 18% din totalul celor confirmate de la începutului anului 2023 și până în prezent.

În ultima săptămână nu a fost înregistrat niciun deces din cauza rujeolei.

Cele mai afectate județe. Harta îmbolnăvirilor

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă, la nivel național

Marți, 5 decembrie 2023, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național. Decizie a fost luată pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă.

„Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar, uneori, evoluția este gravă și pot apărea complicații”

„Menționăm că acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel național, este de 78%, iar cu doza a doua, de 62% dintre copiii eligibili, situându-se pe un trend descrescător de mai mult de 10 ani”

Recenta adoptare a Strategiei Naționale de Vaccinare are în vedere tocmai eliminarea acestor riscuri pentru sănătatea publică, produse de bolile prevenibile prin vaccinare”, 

a transmis Ministerul Sănătății.
Exit mobile version