Alimente consumate de oamenii longevivi. Cum reușesc să aibă un stil de viață sănătos

Alimente-benefice

foto unica.ro

Alimentația pe care o aveam în prezent s-ar putea să nu fie cea mai sănătoasă. Adevărul este că în ultimii ani înclinația oamenilor către mâncarea de tip fast-food a crescut tot mai mult. Există însă anumite locuri de unde ne putem inspira pentru un stil de viață sănătos.

Zonele Albastre sunt caracterizat de acele regiuni ale lumii în care există concentrații mari de centenari. Aceste persoane reușesc să aibă o vârstă înaintată datorită unui stil de viață sănătos. Care sunt principalele alimente consumate de oamenii longevivi.

Zonele Albastre sunt un exemplu pentru oamenii din lumea întreagă. Aceste regiuni includ Sardinia, Okinawa, Ikaria, Grecia, Nicoya și Loma Linda. Fiecare regiune consumă alimente diferite, însă este util să înțelegem ce alimente putem include în viața noastră pentru a avea un stil mai sănătos.

Alimente consumate de oamenii longevivi

Pentru un stil de viață sănătos este nevoie de o dietă variată și mișcare fizică. Deși pentru mulți procesul de îmbătrânire poate părea unul dur și dificil, lucrurile nu sunt întotdeauna așa.

Foarte multe persoane reușesc să îmbătrânească într-un mod sănătos datorită stilului de viață pe care l-au avut în tinerețe.

Avocado

Avocado se află pe lista de alimente consumate de oamenii longevivi. Loma Linda este o zonă din California unde de-a lungul timpului s-a format comunitate strânsă de oameni care sunt adepții unei diete ce este în mare parte vegetariană. Conform National Geographic, oamenii din această zonă obișnuiesc să consume avocado, fiind alimentul de bază al acestei comunități.

Avocado ajută la scăderea și reglarea colesterolului. Se pare că avocado conține cu până la 30 % mai mult potasiu decât bananele. Acest fruct minune ajută la gestionarea nivelului de grăsime și reduce riscul de obezitate și diabet de tip 2.

Fasole

Fasolea este un alt aliment de bază pentru majoritatea zonelor albastre. Zonele albastre sunt acele regiuni ale lumii despre care se crede că au un număr mai ridicat de persoane care reușesc să atingă o vârstă înaintată decât media globală. Astfel, persoanele care locuiesc în zonele albastre obișnuiesc să includă fasolea în dieta zilnică.

Motivul se datorează numeroaselor beneficii pe care fasolea le are asupra organismului. Fasolea este plină de fibre și nutrienți care ajută la combaterea diferitelor boli. Fasolea este o parte esențială din dieta zilnică a persoanelor din Ikaria și Grecia, de exemplu.

Fasolea are proprietăți anticancer și este benefică pentru sănătatea inimii. Datorită faptului că fasolea este bogată în fibre îți va oferi rapid senzația de sațietate și te va ajuta să-ți monitorizezi cu atenție greutatea.

Cartofi

Cartofii albi se află pe lista de alimente de bază pentru persoanele care locuiesc în Icaria sau Grecia. Cartofii dulci violet, de exemplu, sunt un aliment de bază pentru persoanele din Okinawa, Japonia. Cartofii dulci violet conțin o substanță pe nume antocian.

Se crede că această substanță ajută la prevenirea bolilor. Cartofii dulci sunt bogați în vitamina A, B6, C, potasiu și fibre. Deși cartofii albi sunt bogați în carbohidrați, cartofii dulci violet pot fi o sursă alternativă excelentă pentru dieta zilnică.

Usturoi

Usturoiul se află și el pe lista de alimente consumate de oamenii longevivi. Comunitatea din Okinawa, Japonia, consumă usturoi în mod regulat, scriu publicațiile internaționale. Se crede că usturoiul este ”cel mai puternic medicament din natură”.

De multe ori acesta a fost asociat cu reducerea riscului de apariție a bolilor ce se instalează pe măsură ce înaintezi în vârstă. Usturoiul are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Acesta ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, dar și la întărirea sistemului imunitar.

Exit mobile version