Alexandru Rafila schimbă total regulile în România! Veşti bune pentru românii cu COVID-19

Alexandru-Rafila

foto romaniatv.net

Veste foarte bună pentru toţi românii care au nenorocul să se infecteze cu coronavirus. Ministrul Sănătăţii a emis un nou ordin care îi priveşte direct pe aceştia.

Printr-un ordin al ministrului Sănătăţii, se scurtează perioada de izolare pentru pacienţii COVID. Ordinul semnat de Alexandru Rafila a fost deja publicat miercuri în Monitorul Oficial.

În cazul pacienților nevaccinați și cei care au avut COVID cu mai mult de trei luni în urmă, perioada de izolare va fi de 7 zile, faţă de 10 zile, cât prevedeau regulile până acum.

În cazul persoanelor vacinate şi a celor care au avut boala cu mai mai puțin de trei luni în urmă, perioada de izolare va fi de numai 5 zile, faţă de 7 zile, până acum.

Un test pozitiv la mai puțin de 90 de zile de la anteriorul test pozitiv nu va fi considerat o nouă infecție, decât dacă simptomele sunt destul de puternice.

O altă noutate introdusă prin actualul ordin de ministru este faptul că, în cazul în care starea pacienților cu COVID-19 monitorizați la domiciliu se agravează, ei vor fi îndrumați acum către centre de evaluare pentru a fi tratați sau internați.

Exit mobile version