Alexandru Rafila: Îi îndemn pe români să ridice cât mai repede pastilele de iodură de potasiu

Alexandru-Rafila

foto romaniatv.net

Alexandru Rafila a anunțat că distribuția pastilelor de iod este „complet funcțională” în acest moment în România. Ministrul Sănătății a spus că toate persoanele de până la 40 de ani ar trebui să ia aceste pastile. Riscul unei catastrofe nucleare pare din ce în ce mai aproape după noile bombardamente ale rușilor la „ușa” centralei din Zaporojie din ultimele două zile.

În același timp, specialiștii români în domeniul nuclear susțin că nu ar exista „un pericol iminent” pentru țara noastră în acest moment.

Românii de până la 40 de ani sunt îndemnați de către ministrul Sănătății Alexandru Rafila să ridice prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu cât mai repede.

„Îndemn pe toată lumea, toate persoanele de până la 40 de ani, să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu”,

a declarat Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia sunt 2.500 de farmacii în toată țara în care se găsesc pastilele.

Este România în pericol nuclear după bombardamentele de la centrala Zaporojie

Riscul unei catastrofe nucleare este cât se poate de real, după recentele bombardamente ale rușilor de la centrala Zaporojie, din sudul Ucrainei, a anunțat directorul AIEA, Rafael Grossi.

Și compania ucraineană de stat din domeniul energiei nuclear – Energoatom – a anunțat că există „un risc foarte real de dezastru nuclear” privind funcționarea în siguranță a unității. Bombardamentele ruse au afectat grav unitatea de azot-oxigen a centralei, a mai anunțat Energoatom.

Exit mobile version