Alertă de holeră la graniță! Autorităţile sanitare au descoperit bacteria periculoasă pe o plajă

moldova-holera

foto expresul.md

Este alertă de holeră în Republica Moldova. Autorităţile sanitare au descoperit bacteria periculoasă pe o plajă de pe malul Nistrului. Scăldatul în zonă nu a fost interzis, iar oamenii susțin că nu au fost avertizaţi. Medicii recomandă prudență și respectarea măsurilor de protecţie.

Chiar dacă Centrul de Sănătate Publică a confirmat existența bacteriei periculoase, plaja de la Vadul lui Vodă a fost astăzi aglomerată.

”Are legătură cu aceste modificări ale unui trai normal pe care îl are un popor. Această modificare este prezentă pe toată granița noastră de est, din Ucraina și spre Republica Moldova”

„Apar în felul acesta breșe în ceea ce privește igiena, inclusiv în ceea ce privește condițiile de potabilitate ale apei și tot ceea ce înseamnă condiții de igienă începând cu grija de a fi spălate fructele și legumele sau spălatul pe mâini cu apă și săpun, holera fiind o boală bacteriană care se transmite pe cale digestivă”,

a declarat medicul infecționist Carmen Dorobăț.

Holera se caracterizează printr-un volum mare de scaune diareice, vărsături, crampe musculare, pierderea rapidă a fluidelor, până la 20 de litri pe zi, dar și deshidratare severă. 

Cei care se confruntă cu astfel de simptome ar trebui să meargă cât mai repede la un medic. 

Exit mobile version