Alertă alimentară! Zeci de suplimente retrase din lanțul de magazine Mega Image

mega-image

foto: capital.ro

Este alertă în Capitală, dar și în județele Ilfov, Prahova, Timiș, Bihor, Sibiu și Constanța. Zeci de suplimente naturiste care conțin calciu, magneziu și zinc, dar care sunt contaminate cu pesticide, au fost retrase din magazine, relatează Realitatea PLUS.

Inspectorii ANSVSA au descoperit că trei loturi de suplimente conțin oxid de etilenă, o substanță cancerigenă, extrem de periculoasă, care poate provoca boli grave.

Notificarea transmisă de Mega Image

“Mega Image a retras de la vânzare produsele: ALEVIA CALCIU MAGNEZIU ZINC 40CP, ALEVIA CALCIU MAGNEZIU ZINC 20 PLIC, ALEVIA CALCIU D3 40CP.

Retragerea produselor de pe piaţă şi rechemarea acestora de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă”,

a transmis printr-o notificare Mega Image.

Clienții sunt rugați să nu consume produsele cu loturile sus menționate. Ele pot fi returnate, până pe 10 septembrie, la magazinul de la care au fost achiziționate, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Inspectorii ANSVSA au aplicat sancțiuni supermarketurilor și vor continua verificările.

Exit mobile version