Al treilea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România

variola-maimutei-romania

foto cancan.ro

​Al treilea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România, anunță Ministerul Sănătății. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 31 de ani care s-a prezentat ieri la un spital din București. Simptomele au apărut pe data de 10 iunie.

Ministerul Sănătăţii anunţase luni primul caz de variola maimuţei diagnosticat în România – un bărbat în vârstă de 26 de ani din București.

Al doilea caz de variola maimuței a fost diagnosticat oficial în România ieri – un bărbat în vârstă de 32 de ani. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din București săptămâna trecută, iar investigațiile de laborator au confirmat astăzi că pacientul este infectat cu variola maimuței.

Cum se transmite variola maimuței și care sunt simptomele

Semnele clinice sunt reprezentate de erupție – aceasta este asemănătoare rujeolei, herpesului, chiar și sifilisului – febra, cefaleea (durerea de cap), dureri de spate, ganglioni limfatici umflați – un semn foarte important – frisoare, oboseală accentuată.

Cum se transmite variola maimuței: prin contact cu fluidele corporale sau picături de salivă de la persoanele sau animalele infectate. Dar nu se transmite ușor. Nu există vaccin sau tratament special destinat acestei patologii.

OMS a anunțat că va convoca o reniune a comitetului său de urgență

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că va convoca o reniune a comitetului său de urgență, în data de 23 iunie, pentru a evalua dacă variola maimuței, boala extrem de contagioasă care a început să se răspândească în Europa, reprezintă „o urgență de sănătate publică de interes internațional”.

Acesta este cel mai înalt nivel de avertizare emis de OMS, care în prezent se aplică doar în cazul pandemiei de coronavirus şi poliomielitei. Creşterea numărului de cazuri este „neobişnuită şi îngrijorătoare”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă.

Exit mobile version