A fost aprobată lansarea primului tratament cu anticorpi pentru COVID-19

Coronavirus - Unsplash - Fusion Medical Animation

Coronavirus - Unsplash - Fusion Medical Animation

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din UK a aprobat utilizarea primului tratament cu anticorpi monoclonali în Marea Britanie, folosind anticorpi artificiali pentru prevenirea și combaterea Covid-19, relatează TheGuardian.

Secretarul pentru sănătate, Sajid Javid, a declarat că aprobarea primului medicament conceput special pentru coronavirus în UK reprezintă „o veste fantastică” și speră că ar putea fi lansat pentru pacienți cât mai curând posibil.

Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA) a declarat că datele studiilor clinice pe care le-au evaluat au arătat că Ronapreve poate fi utilizat pentru prevenirea infecției, tratarea simptomelor infecției acute cu Covid-19 și ar putea reduce probabilitatea de a fi internat în spital din cauza acestui virus. Studiile au avut loc înainte de vaccinarea pe scară largă și înainte de apariția noilor variante COVID-19.

Ronapreve: anticorpi monoclonali

Este primul produs combinat de anticorpi monoclonali aprobat pentru utilizare în prevenirea și tratamentul infecției acute cauzate de virus în Marea Britanie. Anticorpii monoclonali sunt proteine ​​artificiale care acționează ca anticorpii umani naturali din sistemul imunitar.

Medicamentul, dezvoltat de Regeneron și Roche, este administrat fie prin injecție, fie prin perfuzie și acționează la nivelul sistemului respirator, unde se leagă strâns de virus și îl împiedică să aibă acces în celule, spune MHRA.

„Marea Britanie este considerată un lider mondial în identificarea și implementarea tratamentelor de salvare a vieții pentru Covid-19, odată ce acestea s-au dovedit sigure și eficiente în studiile noastre clinice susținute de guvern. Aceasta este o veste fantastică de la autoritatea de reglementare a medicamentelor și înseamnă că Marea Britanie a aprobat prima sa terapie concepută special pentru Covid-19.”

a declarat Sajid Javid

„Acest tratament va fi o completare semnificativă a armamentului nostru ]mpotriva Covid-19 – în plus față de programul nostru de vaccinare de renume mondial și de dexametazonă și tocilizumab. Acum lucram cu NHS si experții clinicieni pentru a ne asigura ca acest tratament poate fi lansat la pacienti cat mai curand posibil.”

a adăugat Sajid Javid

Ofițerul șef interimar al MHRA pentru calitate și acces, dr. Samantha Atkinson, a declarat:

„Suntem încântați să anunțăm aprobarea unui alt tratament terapeutic care poate fi folosit pentru a ajuta la salvarea de vieți și pentru a proteja împotriva Covid-19. Ronapreve este primul medicament de acest fel pentru tratamentul Covid-19 și, după o evaluare meticuloasă a datelor de către oamenii de știință și experții noștri clinicieni, suntem mulțumiți că acest tratament este sigur și eficient.”

a declarat Samantha Atkinson

Autoritatea de reglementare a declarat că guvernul și NHS vor confirma modul în care tratamentul va fi implementat pacienților, în timp util.

Exit mobile version